torstai 17. tammikuuta 2013

Vesirokko


Kävin viime viikon maanantaina kontrollissa. Muuten kaikki ok paitsi flunssan pitkittymisen vuoksi kävin röntgenissä kuvauttamassa poskiontelot ja keuhkot. Poskionteloissa näkyi hieman tulehdukseen viittaavaa, joten sain antibioottikuurin. Tätä kirjoittaessa voinkin todeta että lääkekuuri toimi ja flunssa on tiessään. Lääkäri havaitsi myös kaulalla suurentuneen imusolmukkeen, joten kaula päätettiin kuvata ultralla. Jokunen imusolmuke oli lievästi suurentunut, vaikka kylläkin täysin normaalikoon rajoissa. Päätimme että kuvataan uudestaan, kun saan flunssan kunnolla ohi.
Lapsemme ovat puolikkaalla päiväkodissa ja Teija vei heidät eilen päivähoitoon. Sitten tulikin Teijalta viestiä, että päiväkodissa on vesirokkoa. Lapsistamme kumpikaan ei ole sairastanut vesi rokkoa. Molemmat on rokotettu, mutta se ei takaa etteivät he silti sairastu ja tuo tautia minulle. Soittelin sitten poliklinikalle, että mitä tehdään? Soittivat myöhemmin takaisin ja sovittiin että menen tänään käymään erikoislääkärin luona. Lääkäri oli ollut asiasta yhteyksissä infektiospesialistiin. Kävin verikokeissa ja hakemassa vesirokon ehkäisylääkityksen. Jos verikokeiden perusteella uskalletaan, niin saan hetimiten vielä vesirokkorokotuksen.
 
Itse vaan vähän mokasin kun en ollut muistanut käydä joulukuussa hakemassa puuttuvia vahvistusrokotteita aiemmin ottamiini rokotteisiin. Nyt minun täytyykin käydä ensin ottamassa puuttuvat normirokotteiden vahvistukset, joiden jälkeen vasta voidaan antaa vesirokkorokote. Sain neuvolaan ajan normirokotuksiin vasta ensi torstaiksi. Sovimme Teijan kanssa että otetaan koko perheelle vielä influenssarokotuksetkin. Influenssarokotukset lähinnä sen vuoksi kun myös äitini sairastaa syöpää ja hänellä on hoidot menossa.

Emme olekaan voineet kuukausiin käydä kunnolla mummolassa, kun joku on kokoajan sairaana. No tänään äiti sitten soittikin että ovat taas tulossa sairaalaan kun hänellä on keuhkokuume. Isä soittikin vähän aikaa sitten, että ottivat äidin osastolle eristykseen.

Äiti on sitkeä sissi. Äidillä todettiin rintasyöpä melkein heti kun itse sain terveen paperit 2005. Syöpä oli ehtinyt levitä luustoon, jossa se on edennyt pikkuhiljaa ympäri luustoa kymmeniin paikkoihin. Alun perin ei luvattu montaa kuukautta, mutta taistelu jatkuu edelleen. Oikea käsi on leikattu pari kertaa. Toissa vuonna selkäranka luhistui etäispesäkkeiden vaurioittamana, mutta saatiin korjattua. Viime keväänä etäispesäkkeiden runnoma oikea käsi päätettiin amputoida. Äiti on taistelija.

Huomenna pitäis lähteä muutamaksi päiväksi kokous ja koulutus matkalle. Vien Teijan ja lapset Jyväskylään ja jatkan itse Tampereen kautta Helsinkiin. Toivottavasti ei tule matkalla mitään oireita vesirokosta...
-Tapio

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Onnea sinulle ja perheellesi paranemisen johdosta ja hyvää kevään jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Hei
    Kiitos ja hyvää kevään jatkoa teillekin.

    VastaaPoista