maanantai 22. marraskuuta 2010

Kotihoidossa

Pääsin kotiin jo viime perjantaina. Veriarvot alkoivat parantua nopeasti edellisen kirjoituksen jälkeen ja lääkärit tuumasivat että veriarvot on sillä mallilla, että voit lähteä kotiin. En tiedä oliko hoidoista palutuminen aivan ennätys nopeaa, mutta ei ainakaan kuulemma kaukana siitä.
Yleisimmin kantasolujen palauttamisen jälkeen sairaalassa ollaan kuulemma 2-4 viikkoa, ja minut kotiutettiin yhdentenätoista päivänä. Koko hoitojakso kesti siis 19 päivää. Kotiuduttuani pääsinkin heti lastenhoitohommiin kun Teijalle tuli pitkästä aikaa kunnon migreenikohtaus, ja sainkin todeta, että "sähän oksensit useammin kuin minä edellisen neljän kuukauden aikana".
Kävin lauantaina viellä verikokeissa osastolla, koska veren trombosyytti- ja hemoglobiiniarvot olivat aika alhaiset. Nekin olivat kuitenkin nousseet niin että seuraavat verikokeet otetaan vasta 3.12. Ensimmäinen kuvaus ja kontrolli onkin sitten 7.12, jolloin saan toivottavasti ns. terveen paperit. Viimeinen hoitojakso meni kyllä loppujen lopuksi tosi hyvin. Painoa lähti viimeisen hoitojakson aikana seitsemän kiloa, mutta kropasta ei nyt tunnu muuten jälkiä mistään hoidoista, kuin ainoastaan jos koittaa yhtään ponnistella, jolloin hengästyy heti. Eli olen aivan rapa kunnossa ja lihaksitosta on kaikki puhti pois. Nyt tarttis sitten pikkuhiljaa alkaa reenaileen ittensä takas työkuntoseksi. Toivottavasti veriarvojen edelleen kohoaminen nopeuttaa paljon kuntoutumista. Seuraavat kolme kuukautta pitäs vältellä joitain ruoka-aineita ja popsia paria eri lääkettä. Seuraavat kuukaudet täytyy myös vältellä flunssaisia ja sairaita ihmisiä, eli yleisiä paikkoja, koska kantasolusiirto vei kaiken vastustuskyvyn minkä olin ehtinyt saada elämäni aikana, sekä kaikki rokotukset. Ymmärtääkseni saan rokotukset takaisin vasta aikaisintaan vuoden kuluttua, joten tartteekin olla tarkkana varsinkin kun on tekemisissä lapsiperheiden kanssa. Ei hirveesti innosta alkaa aikuisena sairastaan mitään rokkoa.
Eli nyt kun olen kotona niin meillä voi vierailla ihan normaalisti, kun vain ei ole flunssassa, eikä tiedä olleensa vasta tekemisissä kenenkään rokkoa sairastaneen kanssa. Kontrollia odotellessa...
-Tapio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti