torstai 4. huhtikuuta 2013

Ei tippa tapa

Olen taas vaihteeksi nanogam-tipassa polilla. Kävin viime viikon tiistaina kontrolliverikokeissa ja lääkäri soitti parin päivän kuluttua tuloksista. Kertoi että veriarvot on noussut viitealueelle ja ei varmasti tarvitse enää käydä tiputuksessa. Aikoi kuitenkin vielä konsultoida infektiopolia, koska jokin muu veriarvo oli kuulemma hieman alhainen. Lääkärin soitosta kului pari tuntia ja hoitaja soitti että milloin pääset tiputukseen.

Odottelen edelleen aikaa infektiopolille, jossa selvinnee jatkohoitojen tarve ja saan tarkempaa tietoa veriarvoista. Sain juuri tulosteen uusista verikokeista ja näyttää todella siltä että tiputusten johdosta veren igg-taso on noussut viitealueelle, mutta CD4-solutasot ovat viitearvojen alla ja laskevat kokoajan. Flunssa vaivaa edelleen, ei tosin niin kovasti kuin aiemmin. Nyt oireet ovat lähinnä keuhkoputkessa. Kävin viime viikolla myös punktoitavana varmuuden vuoksi, eikä poskionteloista löytynyt mitään.
Kävin pari viikko sitten pääkopan tt-kuvassa, jossa todettiin että poskionteloissa on hieman turvotusta. Korvalääkärit päätyivät heti suosittelemaan poskionteloiden FES-leikkausta. Suostuin leikkaukseen, vaikka edelleen vähän mietityttää, että johtuuko poskiontelotulehduksen pitkittyminen rakenteellisesta viasta vai ainoastaan surkeista veriarvoista. Aikaisemmin kun ei ole ollut taipumusta poskiontelotulehdusten pitkittymiseen. Lääkäri sai vakuutettua että leikkauksesta on hyötyä, joten menen leikkaukseen 25. päivä.

Mietityttää leikkaus kun pitäisi 27. päivä olla lehdistötilaisuudessa ja puhujana kirjanjulkistustilaisuudessa. Tiedustelin korvalääkäreiltä että onko puhumisesta mahdollista suoriutua noin nopeasti leikkauksen jälkeen. Yksityinen lääkäri kysyi että voisiko julkistustilaisuutta siirtää. Leikkaava lääkäri kysyi että pitäisikö leikkausta siirtää. Leikkauksen jälkeisenä päivänä näkee pystyykö puhumaan tai edes osallistumaan tilaisuuteen. Kirjoitan puheen valmiiksi ja sen hoitaa sitten varahenkilö tarvittaessa.
Yhteishaku päättyi eilen ja hain lukemaan liiketaloutta, sähkövoimatekniikkaa ja yhteisöpedagokiaa. Hain sekä nuorten, että aikuisten haussa. Jos veriarvot ovat pysyvämminkin huonot on mahdollista että pyrin täyspäiväiseksi opiskelijaksi, jotta saan tilanteeseen työolosuhteiltaan järkevämmän ammatin. Niin ja Teija sai tietenkin sen vakituisen työpaikan, kuten aiemmin ”lupasin”...

-Tapio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti