sunnuntai 21. elokuuta 2011

Töihin pääsyä odotellessa…

Kylläpä aika rientää… On kulunut aikalailla aikaa tuosta edellisestä päivityksestä. Edellisessä päivityksessä kertomani pitkittynyt flunssa meni sitten kuitenkin ohi. Se mahtoi olla ihan tavanomainen flunssa, kun ne tuntui viime keväänä monella tutullakin venyä kovin pitkiksi. Kävin tosiaan kesäkuun puolivälissä kontrollissa, eikä siinä ilmennyt mielestäni mitään kovin hälyttävää. Keuhkojen välissä olevissa imusolmukkeissa oli ehkä tapahtunut pientä ”pulleutumista”. Lääkäri yritti ehdottaa että seuraava kontrolli olisi jo elokuussa, mutta kieltäydyin. Olen niin monta vuotta rampannut kontrolleissa ettei mielestäni noin pienten muutosten takia aleta hötkyilemään. Jos kokoajan turhan takia ramppaa kontrolleissa niin siitä ei kärsi kuin mielenterveys ja kuvauksista saatu säteilymäärä kasvaa nopeasti kohtuuttoman suureksi, joka se on jo muutenkin. Lääkärihän tietenkin häkeltyi mielipiteestäni ja meinasi suuttua, kun kerran olinkin eri mieltä hänen kanssaan. No lääkäreitä on monenlaisia ihan niin kuin meitä muitakin (sosiaalisesti lahjakkaita, ja sitten vähemmän lahjakkaita). Kuten aiemminkin olen kertonut, olen perehtynyt omaan potilashistoriaani tarkemmin kuin kukaan lääkäreistä ja siksi olen myös tavallaan oman sairauteni asiantuntija jonka mielipide pitää ottaa huomioon. Teimme kompromissin ja seuraava kontrolli on syyskuussa.
Olen aina pyrkinyt siihen että kontrollikuvauksissa käytetään mahdollisimman vähän tietokonekuvauksia niiden suuren säteilyannoksen vuoksi. Eli aina jos mahdollista kuvantamiset tehdään ultraäänellä. Tietokonekuvauksen välttämättömyydestä on ollut todella suuria mielipide-eroja eri lääkereiden mielipiteissä.
Laskin muuten epikriiseistä, että 2004 alkaneen hodgkin-historiani aikana olen käynyt pelkästään kontrollikäynneillä tähän mennessä 24 eri lääkärillä, joista suurin osa on ollut erikoistumassa olevia lääkäreitä.
Olisin ollut jo pitkään työkunnossa, mutta meillä on töissä taas vähän heikommin tilauksia, joten olen nyt lomautettuna. Jotenkin koen että olen vasta töihin päästyäni täysin terve, kun pääsen kunnolla takaisin oravanpyörään. Täytyykin mennä ensi viikolla neuvottelemaan muista työmahdollisuuksista, kun ei meidän firmalla taas ole homma hanskassa…
Pyritään palaamaan asiaan syyskuussa...
-Tapio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti